Betoging 9 maart te Brussel

Gisteren, zaterdag 9 maart was er in Brussel een vreedzame betoging dat plaats vond op Poelaertplein aan het justitiepaleis. De aanwezigen gaven hun recht op godsdienstvrijheid een stem.
Ze kaarten de belemmering van het ritueel slachten aan dat door de islamitische en joodse gemeenschap gedaan word volgens de regels van het geloof.
De aanwezigen vragen de regering om in te zien dat het ritueel slachten perfect samen gaat met het dierenwelzijn waar de regering en anderen sterk op hameren.

Het is ondertussen 15u20 wanneer Robin Zaid Khalid aanspreekt en om zijn mening vraagt waarom hij aanwezig is. Zijn antwoord hierop is dat hij over de vrijheid als moslim om het recht te behouden en benadrukken op ritueel slachten zonder verdoving en vraagt of roept op om mee steun te betuigen aan deze actie.

Ondertussen blijft er druppelsgewijs volk samen komen van verschillende nationaliteiten die maar één doel hebben en dat is elkaar steun geven en tonen dat ze achter deze opkomst staan.

Rachid geeft aan dat als België de islam erkent, dat de regering ook het ritueel slachten dat erbij gepaard gaat, zoals voor de joodse gemeenschap, er ook bij moet blijven en ook erkend en toegelaten moet blijven.
Om zijn aanwezigheid wat kracht en beeld bij te geven heeft hij een affiche “Handen af van ons stukje halal vlees”.

De politie is zeer miniem aanwezig, zoals men ook al gemerkt heeft, was hier zelfs gene moment aandacht aan besteed door de vlaamse nieuwszenders.

Einde van deze maand, 30 maart volgt er een 2de editie van deze betoging tegen onverdoofd slachten. We hopen dat er dan veel meer volk, jon en oud aanwezig zal zijn.

This entry was posted in Activiteiten. Bookmark the permalink.